Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg z grilla

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pstrąg patroszony 2 sztuki
oliwa 50 ml
czosnek 4 ząbki
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg z grilla

Ryby dokładnie umyć i osuszyć. Czosnek przecisnąć przez praskę. Ryby natrzeć oliwą, a potem czosnkiem, solą i pieprzem. Odstawić na conajmniej 3 godziny do lodówki zawinięte w folię aluminiową. Upiec na mocno rozgrzanym ruszcie grilla.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak