Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg z curry Bombaj.

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pstrąg patroszony 2 szt
masło klarowane 6 dag
cebula 1 szt
ząbek czosnku 1 szt
papryczka chili 1 szt
chili 0,5 łyżeczki
imbir starty 0,5 łyżeczki
kolendra mielona 1 łyżeczka
musztarda 1 łyżeczka
mleko kokosowe 1,5 szklanki
cytryna 0,5 szt
seler naciowy 2 łodygi
suszone pomidory 1 garść
oliwa 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg z curry Bombaj.

Kroki postępowania

1
Pstrągi umyć, oczyścić z łusek.
Krok 1 - Pstrąg z curry Bombaj. foto
2
Przygotować przyprawy.
Krok 2 - Pstrąg z curry Bombaj. foto
3
Na patelni stopić masło, dodać posiekaną drobno cebulkę, zmiażdżony czosnek, utarty imbir, posiekaną suszoną papryczkę chilli i chilli w proszku, kolendrę, kurkumę i sproszkowaną musztardę. Smażyć 3 minuty
Krok 3 - Pstrąg z curry Bombaj. foto
4
Wlać mleczko kokosowe i sok wyciśnięty z połowy cytryny. Zagotować i trochę zredukować na małym ogniu.
Krok 4 - Pstrąg z curry Bombaj. foto
5
Włożyć rybę, przykryć i dusić 10minut,rybę przewrócić i dusić 10 minut. Sos od czasu do czasu przemieszać.
Krok 5 - Pstrąg z curry Bombaj. foto
6
Łodygi selera naciowego pokroić w cienkie ukośne plasterki, pomidorki przepłukać i wrzucić na patelnię. Zalać małą ilością wody z 1 łyżeczką oliwy i dusić do odparowania wody.
Krok 6 - Pstrąg z curry Bombaj. foto
7
Pstrąga podać z warzywkami ,polać curry Bombaj.
Krok 7 - Pstrąg z curry Bombaj. foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 04.08.2014 07:11
lubię curry, z rybą jeszcze nie miałam okazji jeść
stef 02.08.2014 22:28
Świetnie przyrządzona.
slonko888 02.08.2014 16:02
pysznie wyglada
Maria 70 02.08.2014 12:49
Prezentuje się pięknie.
halinah 02.08.2014 12:42
ciekawa jestem smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak