Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg z chilli i cytryną

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pstrąg patroszony 2 szt
cytryna 1 szt
płatki chilli 1/2 łyżeczki
natka pietruszki 1 łyżka
koperek 2 gałązki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
masło
olej
mąka

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg z chilli i cytryną

Kroki postępowania

1
Pstrąga myjemy, suszymy ręcznikiem papierowym i lekko nacinamy w trzech miejscach z obu stron. Przygotowujemy marynatę, mieszamy łyżkę oliwę z sokiem z połówki cytryny, dodajemy patki chilli, sól morską, i posiekaną natkę pietruszki.
Krok 1 - Pstrąg z chilli i cytryną foto
2
Tak przygotowaną marynatą nacieramy pstrąga by weszła w nacięcia i do środka i wsadzamy do środka po gałązce koperku i kawałku masła. Odstawiamy do lodówki na ok. 2 godziny.
Krok 2 - Pstrąg z chilli i cytryną foto
3
Po tym czasie obtaczamy rybę w mące i smażymy z obu stron na złoty kolor na maśle.
Pstrąga podajemy z cytryną i pieczonymi ziemniaczkami.
Krok 3 - Pstrąg z chilli i cytryną foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kejti 03.04.2014 08:39
Lubię rybki :-)
Amellia 19.07.2013 09:27
rewelacja!
gusia1000 07.07.2013 19:07
Zawsze dobra ryba.
Pusia 11.06.2013 10:06
smaczne jedzonko
Adamorek 08.06.2013 22:57
pyszny pstrąg
Kulinarna Ja 08.06.2013 22:13
mmm uwielbiam!
Magula 08.06.2013 21:59
lubie pstraga ładnie wyglada
Megg 08.06.2013 21:13
przepyszna rybka
Kolorowa 08.06.2013 21:10
Ładnie podany ;)
IwonaDD 08.06.2013 21:10
super pokazane i przepysznie wygląda
Anna169Hosz 08.06.2013 21:10
Pyszny obiad, nic dodać nic ująć:)
TEtalicha 08.06.2013 21:09
taka rybka jest pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak