Pstrąg z boczkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pstrąg

    2 Szt
  • boczek wędzony

    1 Opakowanie
  • masło

    50 G
  • koperek

  • natka pietruszki

  • czosnek

    1-2 Ząbki
  • cytryna

  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pstrągi oczyszczamy myjemy suszymy.
W rondelku rozpuścić masło dodać pokrojony drobno czosnek oraz posiekaną pietruszkę i koperek.
Tak przygotowaną mieszanką smarujemy środek ryby. Dodajemy sól pieprz i pół plastra cytryny.
Górę ryby doprawiamy i zawijamy w boczek.
Zostało mi trochę masła więc posmarowałam nim wierzch boczku.
Pieczemy w 180 stopniach około 20-25 minut.
SMACZNEGO

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat