Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg wigilijny

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

koper świeży 3 duże gałązki
masło 30 gramów
sól do smaku
pstrąg 1 sztuka
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg wigilijny

Rybę umyć. Czosnek pognieść i wymieszać z masłem oraz posiekanym koperkiem. Pstrąga położyć na folii aluminiowej i posmarować przygotowanym wcześniej masłem czosnkowo-koperkowym. Następnie posypać przyprawą do ryb oraz oprószyć solą do smaku. Zawinąć w folię i piec 20 minut w 180 stopniach. 

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agata1722
agata1722 11.12.2011 11:15
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak