Pstrąg wędzony

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pstrąg

    1 sztuka
  • sól

    20 dkg
  • woda

    1 litr
  • ziele angielskie

    2
  • Liść laurowy suszony Prymat

    2
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ryba przed wędzeniem musi być osuszona. Zagotować wodę z liściem laurowym, zielem angielskim i solą. Po wystudzeniu marynować przez dobę, a następnie wędzić w dymie z drzew liściastych przez 3godz w temp 60st.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Beatris 03.07.2011 15:50
A w czym je wędzisz? Masz może przydomową wędzarnię, czy jakoś inaczej?
jogobella231 23.06.2011 12:21
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat