Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg wędzony

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pstrąg 1 sztuka
sól 20 dkg
woda 1 litr
ziele angielskie 2
Liść laurowy suszony Prymat 2

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg wędzony

Ryba przed wędzeniem musi być osuszona. Zagotować wodę z liściem laurowym, zielem angielskim i solą. Po wystudzeniu marynować przez dobę, a następnie wędzić w dymie z drzew liściastych przez 3godz w temp 60st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beatris 03.07.2011 15:50
A w czym je wędzisz? Masz może przydomową wędzarnię, czy jakoś inaczej?
jogobella231
jogobella231 23.06.2011 12:21
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak