Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pstrąg w ziołach

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pstrąg patroszony 2 sztuki
masło 2 łyżki
czosnek 2 ząbki
cytryna 1 sztuka
natka pietruszki 1/2 pęczka
tymianek 5 gałązek
Pieprz cytrynowy mielony Prymat 1/8 łyżeczki
sól 1/8 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: pstrąg w ziołach

Pstrągi myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. W środku i na zewnątrz solimy i posypujemy pieprzem oraz zmiażdżonym czosnkiem. Do środka ryby wkładamy posiekane zioła ( pietruszkę i tymianek), kilka kawałków masła oraz po 1 lub 2 plasterkach cytryny.
Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia lub folią aluminiową nalewamy odrobinę oliwy, kładziemy pstrągi i pieczemy w 180-190°C przez około 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bertpvd 26.02.2015 09:36
Piękne zdjęcie i super przepis.
madzialena19 25.02.2015 18:51
Smaczna ryba.
erym 25.02.2015 16:12
ale kusisz, ulubiony!
Renata9 25.02.2015 15:58
Bardzo lubię pstrąga, Twój na pewno jest bardzo smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak