Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg w ziołach

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pstrąg 2 szt
masło 50 gram
ząbek czosnku 2 szt
natka pietruszki
rozmaryn odrobina
Liście mięty
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg w ziołach

Kroki postępowania

1
Pstrągi myjemi i patroszymy. Następnie obcinamy głowę i filetujemy.
Krok 1 - Pstrąg w ziołach foto
2
Do rozdrabniacza wkładamy masło, ząbek czosnku, pietruszkę (możemy zostawić 2 gałązki żeby włożyć je potem do środka).
Krok 2 - Pstrąg w ziołach foto
3
Środek pstrągów przecieramy ręcznikiem papierowym w celu wysuszenia następnie bierzemy odrobinę masła ziołowego i dokładanie nacieramy wnętrze pstrąga. Potem zamykamy pstrąga (jeżeli chcemy możemy włożyć gałązkę pietruszki oraz liście mięty).
Krok 3 - Pstrąg w ziołach foto
4
Posypujemy solą i pieprzem skóre pstrąga. Układamy pstrąga na folii do pieczenia. Zawijamy dokładanie aby roztapiające masło nie wypłynęło. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 210 stopni na 20 minut.
Krok 4 - Pstrąg w ziołach foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 30.05.2013 21:41
ja też przepadam za pstrągiem:-)
Rossie 30.05.2013 15:16
super. ale dawno ryby nie jadłam...
Krzysztof15 30.05.2013 15:03
bardzo lubie pstrąga
Marta11 30.05.2013 14:40
pyszna rybka
halina17 30.05.2013 14:35
Smaczna ryba .

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak