Pstrąg w ziołach

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

ml

gniazd

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pstrąg

    2 szt
  • masło

    50 gram
  • ząbek czosnku

    2 szt
  • natka pietruszki

  • rozmaryn

    odrobina
  • Liście mięty

  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Pstrąg w ziołach foto
Pstrągi myjemi i patroszymy. Następnie obcinamy głowę i filetujemy.
Krok 2 - Pstrąg w ziołach foto
Do rozdrabniacza wkładamy masło, ząbek czosnku, pietruszkę (możemy zostawić 2 gałązki żeby włożyć je potem do środka).
Krok 3 - Pstrąg w ziołach foto
Środek pstrągów przecieramy ręcznikiem papierowym w celu wysuszenia następnie bierzemy odrobinę masła ziołowego i dokładanie nacieramy wnętrze pstrąga. Potem zamykamy pstrąga (jeżeli chcemy możemy włożyć gałązkę pietruszki oraz liście mięty).
Krok 4 - Pstrąg w ziołach foto
Posypujemy solą i pieprzem skóre pstrąga. Układamy pstrąga na folii do pieczenia. Zawijamy dokładanie aby roztapiające masło nie wypłynęło. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 210 stopni na 20 minut.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Róża1 30.05.2013 21:41
ja też przepadam za pstrągiem:-)
Rossie 30.05.2013 15:16
super. ale dawno ryby nie jadłam...
Krzysztof15 30.05.2013 15:03
bardzo lubie pstrąga
Marta11 30.05.2013 14:40
pyszna rybka
halina17 30.05.2013 14:35
Smaczna ryba .

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat