Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg w zielonej kołderce

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pstrąg 500 g
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
pesto z bazyli 3 łyżeczki
olej cytryna z bazylią 2 łyżki
mąka do obtoczenia

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg w zielonej kołderce

Pstrągi dokładnie oczyszczamy i zeskrobujemy łuski. Nacieramy solą i pieprzem. Robimy delikatne nacięcia w poprzek. Każdego dokładnie nacieramy (na zewnątrz i w środku) pesto z bazylią wymieszanym ze smakowym olejem. Odstawiamy na 30 minut do lodówki. Po tym czasie ryby obtaczamy w mące. Smażymy na patelni lub grillujemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paula191919 05.06.2015 08:42
prześliczny jejciu ale bym zjadła
Mniam 03.06.2015 11:44
Tak pysznie przygotowanego pstrąga zjadłabym z chęcią.
Edith85 03.06.2015 11:16
ale bym zjadła takiego pstrąga :)
dom-agi 03.06.2015 10:46
Zdrowo i pysznie!
Aleksandra/Olcia 03.06.2015 09:54
mniam pycha rybka
Anna133 03.06.2015 09:30
wygląda to imponująco, i te foty mniam !
VioletoweKucharzenie 03.06.2015 09:04
Rybka samo zdrowie, każdy Ci o tym powie! Z nutą cytryny i bazylii smakują rewelacyjnie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak