PSTRĄG W SZYNCE

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pstrąg bez głowy i wnętrzności

    1 sztuka
  • czosnek

    1 zabek
  • sól

  • oliwa

  • szynka szwarcwaldzka

    6 plastrów
  • koperek świeży

    2 gałązki
  • masło

    1 łyżeczka
  • sok z cytryny

    2 łyzki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pstrąga oczyścić, umyć, osuszyć.( odciąć głowę) Czosnek przecisnąć przez praskę.
Oliwę, sok cytryny, czosnek,sól, pieprz dokładnie wymieszać. Natrzeć rybę, odstawić na 1 godzinę.
Do środka ryby włożyć koperek, łyżeczkę masła.
Rybę zawinąć szynką. Umieścić rybę w wysmarowanym naczyniu żaroodpornym.
Zapiekać w temperaturze 175 stopni około 30 minut. (termoobieg)

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (22)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
RenataZ-et 21.02.2014 22:32
rewelacyjne danie
Motorek 09.12.2013 16:20
uwielbiam taką rybkę
Wacław 21.10.2013 15:31
świetny przepis,dla mnie nowość :-)
Seba 31.08.2013 08:58
pycha rybka
ankaryba 31.07.2013 10:50
rewelacja!!! :-)
olkaaa 20.07.2013 10:08
muszę koniecznie spróbować
Pani Domu 29.06.2013 14:55
świetny pomysł
Kuchareczka2 15.06.2013 18:15
naprawdę pyszna rybka
Adam/ZUB3R 28.05.2013 22:12
smaczna ryba
Dorian 04.05.2013 00:26
pyszna rybka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat