Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrag w sosie na zielonej kaszy

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pstrag filet 1 szt
kasza gryczana 1 szklanka
szpinak świeży 1 garsc
masło
cytryna
śmietana 18 proc
sól do smaku
czosnek 1/2 ząbka

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrag w sosie na zielonej kaszy

Kasze gotujemy .Na patelni smazymy na maśle pokrojony szpinak z dodatkiem soli.Gdy szpinak będzie miękki dodajemy do niego kaszę .Mieszamy .

Pstrąga gotujemy w paroważe z dodatkiem soli i soku z cytryny .

Gotowy filet układamy na ciepłej kaszy . Na wierzch dajemy śmietanę połączona z odrobiną wyciśniętego czosnku z dodatkiem soli.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eli_555 09.11.2011 23:11
fajne połączenie
LuKaSz4761 22.09.2011 09:06
muszę spróbować
stokrotka 17.06.2011 16:28
super
Yvonne 27.05.2011 11:17
przepysznie wygląda :)
szyba 27.05.2011 09:36
smakowite
Malinka 27.05.2011 08:47
Bardzo apetyczne, mniam...
Jolanta40 27.05.2011 08:35
smacznie i zdrowo
Margo1 27.05.2011 07:17
pyszny
amorzenek 27.05.2011 06:51
super musi byc pycha
Gabriela7 27.05.2011 06:47
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak