pstrąg w soioe migdałowo-imbirowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pstrąg( 4 szt)

  • cytryna

    1
  • sól do smaku

  • mąka pszenna

    4 łyżki
  • olej

    2 łyżki
  • masło

    100 g
  • migdały

    100 g
  • cebula biała

    2
  • śmietana

    200 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

pstrągi umyć pod zimną wodą, skropić sokiem z cytryny i sosem worcester, oprószyć sola i w mące. Olej rozgrzać na patelni, smażyć ryby 5 minut. Masło rozgrzac, ponownie włozyć pstrągi, smażyc 3-4 minuty. Maigdały zrumienic na maśle. cebule obrać, pokroic w półplasterki, dorzucic do migdałów. Syrop z cytrusów i smietanę wlać na patelnię, dodać imbir (1/2 łyżeczki). Zagotowac ,przyprawić sola i pieprzem. Ryby włozyć do sosu. Udekorowąc plasterkiem cyrtyny i natką pietruszki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat