Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pstrąg w soioe migdałowo-imbirowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pstrąg( 4 szt)
cytryna 1
sól do smaku
mąka pszenna 4 łyżki
olej 2 łyżki
masło 100 g
migdały 100 g
cebula biała 2
śmietana 200 g

Przepis i sposób przygotowania na: pstrąg w soioe migdałowo-imbirowym

pstrągi umyć pod zimną wodą, skropić sokiem z cytryny i sosem worcester, oprószyć sola i w mące. Olej rozgrzać na patelni, smażyć ryby 5 minut. Masło rozgrzac, ponownie włozyć pstrągi, smażyc 3-4 minuty. Maigdały zrumienic na maśle. cebule obrać, pokroic w półplasterki, dorzucic do migdałów. Syrop z cytrusów i smietanę wlać na patelnię, dodać imbir (1/2 łyżeczki). Zagotowac ,przyprawić sola i pieprzem. Ryby włozyć do sosu. Udekorowąc plasterkiem cyrtyny i natką pietruszki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak