Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg w pomidorach

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pstrąg 6 szt
cytryna 1/2
pomidor 75 dag
cebula 2
olej 1 łyżka
oliwki zielone 1 słoiczek
ząbek czosnku 1
sól
tymianek

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg w pomidorach

Ryby wypatroszyć. Skropić sokiem. Pomidory, cebulę pokroić. Cebulę podsmażyć, potem dodać pomidory. Dusić na małym ogniu. Dodać tymianek i czosnek dusić jeszcze 5 minut. Przyprawić. Przełożyć wszystko do brytfanny piec 20-30 minut w 190 stopni C. Przybrać oliwkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak