Pstrąg w ostrych przyprawach

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pstrąg świeży

    2 szt
  • sok z cytryny

  • sól

  • olej do smażenia

  • Papryka ostra mielona Prymat

    1/2 łyżeczki
  • Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ryby myjemy całe. Zostawiamy płetwy i ogon.
W środku nacieramy przyprawami i sokiem z cytryny, odstawiamy na 1,5 godziny.

Potem smażymy na oleju z obu stron.
Zdejmujemy skórkę jak ktoś nie lubi i posypujemy jeszcze delikatnie przyprawami i podsmażamy jeszcze chwilkę.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
erym 11.10.2014 15:24
ale to musi byc aromatyczne danie, super!
olkaaa 21.11.2013 10:23
bardzo lubię
foczka-ks 01.11.2013 21:44
polecam, dore
Agata 08.10.2013 16:33
lubię rybę według takiego przepisu, robiłam kiedyś:)
msmors 08.10.2013 14:04
uwielbiam taką rybkę
Janina 08.10.2013 14:02
Pstrąg, to śwetna rybka;)
Bernadeta1 08.10.2013 12:15
na pewno smaczna ryba

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat