Pstrąg w migdałach

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pstrągi

    1 kg
  • płatki migdałowe

    15 dag
  • masło

    1/2 kostki
  • czosnek

    2 ząbki
  • limonka

    2 sztuki
  • boczek

    5 plasterków
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ryby wypatroszyć, oskrobać i dobrze umyć. Skropić je sokiem wyciśniętym z limonki. Czosnek obrać i posiekać. 3/4 płatków migdałowych utrzeć z 3/4 masła, posiekanym czosnkiem( 1 ząbkiem), świeżo zmielonym pieprzem i solą. Piekarnik nagrzać do temperatury 200 stopni, pstrągi wysmarować w środku masłem wypełnić pozostałymi migdałami i czosnkiem. Ryby zawijać w plasterki świeżego boczku, a następnie w folię aluminiową. Piec około 30- 40 minut.
Pstrągi przygotowane w ten sposób podawać polane rozpuszczonym masłem z migdałami i ćwiartką limonki.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
RenataZ-et 18.02.2014 21:38
lubię takie ryby
IKrakowianka 26.05.2013 16:13
fajny smak ryby
Katarzyna/kate1980 27.05.2012 23:16
superowy
agnieszka214 13.07.2011 12:06
pyszny
Goya 06.06.2011 20:27
mniam
bercik1 26.05.2011 22:41
Mniam
rakow2 07.05.2011 16:57
najlepsze są migdały
pioge7 08.03.2011 16:46
doskonałe
bogumiła3 17.09.2010 13:57
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat