Pstrąg w migdałach

Pstrąg w migdałach

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pstrągi

    1 kg
  • płatki migdałowe

    15 dag
  • masło

    1/2 kostki
  • czosnek

    2 ząbki
  • limonka

    2 sztuki
  • boczek

    5 plasterków
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ryby wypatroszyć, oskrobać i dobrze umyć. Skropić je sokiem wyciśniętym z limonki. Czosnek obrać i posiekać. 3/4 płatków migdałowych utrzeć z 3/4 masła, posiekanym czosnkiem( 1 ząbkiem), świeżo zmielonym pieprzem i solą. Piekarnik nagrzać do temperatury 200 stopni, pstrągi wysmarować w środku masłem wypełnić pozostałymi migdałami i czosnkiem. Ryby zawijać w plasterki świeżego boczku, a następnie w folię aluminiową. Piec około 30- 40 minut.
Pstrągi przygotowane w ten sposób podawać polane rozpuszczonym masłem z migdałami i ćwiartką limonki.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

RenataZ-et

18.02.2014 21:38
lubię takie ryby

IKrakowianka

26.05.2013 16:13
fajny smak ryby

Katarzyna/kate1980

27.05.2012 23:16
superowy

agnieszka214

13.07.2011 12:06
pyszny

Goya

06.06.2011 20:27
mniam

bercik1

26.05.2011 22:41
Mniam

rakow2

07.05.2011 16:57
najlepsze są migdały

pioge7

08.03.2011 16:46
doskonałe

bogumiła3

17.09.2010 13:57
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat