Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg w migdałach

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pstrąg świeży 2 szt.
cytryny
masło 0,33 kostki
Pieprz cytrynowy mielony Prymat
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Rozmaryn suszony Prymat

Porada

Serwować od razu przybrane cząstką cytryny z bagietką i bukietem sałat.

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg w migdałach

Pstrągi umyć i osuszyć. Przyprawić solą, pieprzem cytrynowym i rozmarynem,. Odstawić na 30 min, żeby przeszły smakiem. Z migdałów, masła (najlepiej miękkiego) i bułki tartej zrobić plastyczną masę i obłożyć pstrągi z jednej strony. Ułożyć pstrągi w naczyniu żaroodpornym, wstawić je do piekarnika bez przykrycia na 40 min w 180 st. C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak