Pstrąg w migdałach

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pstrąg świeży

    2 szt.
  • cytryny

  • masło

    0,33 kostki
  • pieprz cytrynowy

  • sól morska

  • rozmaryn Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pstrągi umyć i osuszyć. Przyprawić solą, pieprzem cytrynowym i rozmarynem,. Odstawić na 30 min, żeby przeszły smakiem. Z migdałów, masła (najlepiej miękkiego) i bułki tartej zrobić plastyczną masę i obłożyć pstrągi z jednej strony. Ułożyć pstrągi w naczyniu żaroodpornym, wstawić je do piekarnika bez przykrycia na 40 min w 180 st. C.
Mania4
Serwować od razu przybrane cząstką cytryny z bagietką i bukietem sałat.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat