Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg w migdałach

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pstrąg 1 sztuka
tymianek 1 gałązka
oliwa 1 łyżka
czosnek 2 zabki
płatki migdałowe 1 opakowanie
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg w migdałach

Pstrąga nacieramy oliwą ze zmiażdżonym czosnkiem. Do środka wsadzamy gałązkę tymianku, posypujemy go przyprawą. Wsadzamy do pieca w folii aluminiowej na 20 minut 180 stopni C. Płatki przyrumieniamy na patelni. Wyjmujemy pstrąga i obsypujemy go płatkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 30.12.2012 11:26
pyszna i aromatyczna
Justyna Jussstiii 21.08.2011 11:32
super
berys18 04.04.2011 09:59
musi być pyszne
szajba2 20.03.2011 16:58
trzeba złowić taką rybkę i do roboty
kielcok1 03.01.2011 16:03
muszę się zaprzyjaźnić z jakimś miłym pstrągiem
Barbara55 01.01.2011 14:56
pstrąga brak

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak