Pstrąg w migdałach

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pstrąg

    1 sztuka
  • tymianek

    1 gałązka
  • oliwa

    1 łyżka
  • czosnek

    2 zabki
  • płatki migdałowe

    1 opakowanie
  • Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pstrąga nacieramy oliwą ze zmiażdżonym czosnkiem. Do środka wsadzamy gałązkę tymianku, posypujemy go przyprawą. Wsadzamy do pieca w folii aluminiowej na 20 minut 180 stopni C. Płatki przyrumieniamy na patelni. Wyjmujemy pstrąga i obsypujemy go płatkami.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Pani Domu 30.12.2012 11:26
pyszna i aromatyczna
Justyna Jussstiii 21.08.2011 11:32
super
berys18 04.04.2011 09:59
musi być pyszne
szajba2 20.03.2011 16:58
trzeba złowić taką rybkę i do roboty
kielcok1 03.01.2011 16:03
muszę się zaprzyjaźnić z jakimś miłym pstrągiem
Barbara55 01.01.2011 14:56
pstrąga brak

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat