Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg w limonce

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pstrąg patroszony 2 sztuki
limonka 1 sztuka
masło 2 łyżki
czosnek 3 ząbki
tymianek 1/2 łyżeczki
rozmaryn 1/2 łyżeczki
Bazylia suszona Prymat 1/2 łyżeczki
Pieprz cytrynowy mielony Prymat 1/2 łyżeczki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg w limonce

Pstrągi myjemy pod bieżącą wodą , zdrapujemy ewentualne łuski, osuszamy ręcznikiem papierowym, nacieramy rybę solą ziołami i pieprzem z każdej strony. W środek ryby układamy plastry limonki oraz masło, dociskamy. Rybę układamy w woreczku do pieczenia, wrzucamy obrane ząbki czosnku, woreczek zamykamy.Pieczemy około 35 minut, w temp 180*c, podajemy na sałacie z dowolnymi dodatkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna169Hosz 21.05.2015 15:23
Smaczna rybka!
Czarnula666 21.05.2015 14:57
Pyszne pstrągi, lubie takie :)
gosia561 21.05.2015 11:42
doskonała rybka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak