Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg w galarecie z kolorowymi warzywami

2.0
(7)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pstrąg patroszony 1 duża sztuka
papryka czerwona 1/2 sztuki
cukinia 1/2 sztuki
cebula 1 sztuka
pietruszka 1 pęczek
groszek 3 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 1 łyżeczka
sól 1 łyżeczka
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżki
ocet 1 łyźka

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg w galarecie z kolorowymi warzywami

Pstrąga sprawiamy, kroimy w dzwonka. W garnku doprowadzamy do wrzenia 1.5 litra wody, wrzucamy listek, koper, pietruszkę, cebulę oraz kawałki ryby. Gotujemy wszystko 15 minut i zdejmujemy z ognia, pstrąga delikatnie wyjmujemy, natomiast wywar przecedzamy. Dodajemy do niego żelatynę oraz ocet i mieszamy do rozpuszczenia. Cukinię i paprykę kroimy w kostkę, gotujemy 10 minut, studzimy i odcedzamy warzywa. Na półmisku układamy kawałki pstrąga oraz wszystkie warzywa, zalewamy tężejącą żelatyną, wstawiamy do lodówki ma 3 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

smakołyk 17.04.2015 22:30
super wyglada ta rybka
mysza75 17.04.2015 20:38
jaka pyszna rybka mniam
Anna133 17.04.2015 17:31
wspaniałe danie, wygląda pysznie, tak też pewno smakuje
Dawid97 17.04.2015 11:39
fajnie się prezentuje
Motorek 17.04.2015 09:27
smaczna rybka
Magula 17.04.2015 07:53
wspaniale wygląda
Pani Domu 17.04.2015 07:14
bardzo pięknie sie prezentuje
justynkag 16.04.2015 23:50
Bardzo kolorowo i apetycznie
Iwusia 16.04.2015 23:36
apetyczne danie
Adam/ZUB3R 16.04.2015 22:52
wygląda bardzo smacznie
Barbara13 16.04.2015 22:38
Bardzo apetycznie się prezentuje
anula-d 16.04.2015 21:23
pięknie wygląda
halina17 16.04.2015 19:45
Apetycznie wygląda.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak