Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg w galarecie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pstrąg 4 szt.
marchew 2 szt.
seler pół szt.
por 2 szt.
pietruszka 1 szt.
Żelatyna wieprzowa Prymat 5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg w galarecie

Ryby oczyścić, opłukać, osączyć. Warzywa obrać i opłukać. Do dużego rondla włożyć całe ryby ( z głowami), warzywa oraz przyprawy. Zalać wodą i gotować na małym ogniu 20-25 min. Potem ryby ostrożnie wyjąć, osączyć, ułożyć na półmisku, przybrać zieleniną. Wywar, w którym gotowały się ryby, przecedzić i ostudzić. Żelatynę namoczyć w 3 szklankach wywaru, następnie podgrzać do wrzenia i przestudzić. Ryby zalać wywarem i żelatyną i odstawić w chłodne miejsce do zastygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 25.08.2012 21:48
bardzo smaczna rybka !
bgs1984 07.08.2012 13:19
mniam
marzenciak1985 07.08.2012 13:16
mniam
Betka 03.08.2012 19:12
mmm rybka w galarecie! pycha!;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak