Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg w folii pieczony

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pstrąg patroszony 2
masło 100 gram
czosnek ząbki 10
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat
Sól morska ziołowa Prymat w młynku
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg w folii pieczony

Kroki postępowania

1
Pstrągi najlepiej kupić już wypatroszone - myjemy je pod zimną wodą i układamy na folii aluminiowej (na blaszce lub w naczyniu żaroodpornym)
Krok 1 - Pstrąg w folii pieczony  foto
2
rybę od środka nacieramy solą morską i pieprzem, dajemy do środka po 2 ząbki czosnku do każdej ryby (pokroilem w plastry) oraz masło. Od góry też dajemy trochę masła i przyprawę do ryb. Zawinąłem szczelnie w folię i odstawiłem do lodowki na ok 40 minut,po tymczasie włożyłem do nagrzanego piekarnika i piekłem ok. 25 minut (temp ok 180*).
Krok 2 - Pstrąg w folii pieczony  foto
3
Między czasie do reszty masła dodalem pozostały przeciśniety czosnek i zmieszałem (dodałem sól).
Krok 3 - Pstrąg w folii pieczony  foto
4
Ryby układamy na talerz, a a gorącej rybie nieco czosnkowego masła, do tego ziemniaki i surówka.
Krok 4 - Pstrąg w folii pieczony  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 29.06.2014 17:19
rybka mnima
Adamorek 29.06.2014 14:53
pyszna rybka
Bernadeta1 29.06.2014 13:07
zdrowa i smaczna rybka
gosia56 29.06.2014 09:32
pyszna rybka;)
Renata9 29.06.2014 09:32
bardzo smaczna rybka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak