Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pstrąg w estragonie

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pstrąg 3 szt
mąka
pieprz
sól
cytryna 1 szt
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: pstrąg w estragonie

Kroki postępowania

1
Tuszki pstrąga oczyszczone i umyte skrapiamy dość mocno sokiem z cytryny. Do środka wsypujemy dość dużo przypraw i tuszki odstawiamy do lodówki na 2 godziny.
Krok 1 - pstrąg w estragonie foto
2
Po tym czasie obtaczamy dokładnie w mące
Krok 2 - pstrąg w estragonie foto
3
smażymy na dobrze rozgrzanym oleju na wolnym ogniu z obydwóch stron na złoty kolor
Krok 3 - pstrąg w estragonie foto
4
Podajemy z kawałkami cytryny do pokropienia rybki.
Krok 4 - pstrąg w estragonie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 17.12.2013 14:54
pyszna ryba
ben-ka 16.12.2013 18:52
Pychotka taka rybka:)
traktorek 17.03.2013 20:24
to ci rybka
Krystyna32 06.03.2013 17:57
uwielbiam !
MAR3STA 05.03.2013 18:38
smaczna rybka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak