Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg w cieście solnym wg Magdy Gessler

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pstrąg 2 szt
mąka 2 szkalnki
sól 2 szklanki
woda
czosnek
pietruszka
cytryna
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg w cieście solnym wg Magdy Gessler

Kroki postępowania

1
Pstrąga opłukać i osuszyć papierem kuchennym (ważne), odciąć głowę (zależy jak kto lubi). Do środka włożyć pietruszkę, kawałek cytryny oraz pokrojone ząbki czosnku (nie solić). Z mąki i soli wyrobić ciasto, dodając tyle wody, aby utworzyć zwartą masę.
Krok 1 - Pstrąg w cieście solnym wg Magdy Gessler foto
2
Takim ciastem oblepić przygotowaną rybę. Piec w 160-180 °C przez około 20-30 minut.
Krok 2 - Pstrąg w cieście solnym wg Magdy Gessler foto
3
Rybkę zjedliśmy ze pieczonymi świderkami ziemniaczanymi oraz brokułem w sosie śmietanowo- czosnkowym.
Krok 3 - Pstrąg w cieście solnym wg Magdy Gessler foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

norweska20 13.12.2013 23:25
smakowite danie
Czarnula87 13.12.2013 19:28
to musi być smaczne
Romanowka 13.12.2013 16:31
bardzo fajne, wygląda smacznie
Olga_SK 13.12.2013 15:33
Ciekawy przepis :)
aniagdz 13.12.2013 13:35
ciekawy przepis ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak