Pstrąg w chrzanowym sosie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pstragi (po ok. 30-40 dkg każdy)

    4 sztuki
  • chrzan

    1/2 korzeń
  • czosnek

    4 ząbki
  • jogurt

    1 szklanka
  • sok z cytryny

    2 łyzki
  • natka pietruszki

    4 łyżki
  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ryby oczyszczamy. Nacieramy przyprawami, sokiem z cytryny, zmiażdżonym czosnkiem. Do wnętrza ryby wkłądamy po 1 łyżce natki pietruszki. Pstrągki smazymy na rozgrzanym oleju z obu stron.
Chrzan ścieramy na tarce o małych oczkach, mieszamy z jogurtem i polewamy nim gorące ryby.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
MAR3STA 06.11.2010 23:47
uwielbiam dania z rybką!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat