Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pstrąg w cayenne,imbirze,kardamonie,cebuli i ...

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pstrąg filety dzwonki 2 sztuki
mąka pszenna 3 łyżki
Sól czosnkowa jodowana Prymat 1 łyżeczka
olej do smażenia - ile potrzeba
kardamon 1/2 łyżeczki
Kolendra cała Prymat 1 łyżeczka
cebula 1 większa
czosnek w płatkach suszony 1 łyżka
Imbir mielony Prymat 1/2 łyżeczki
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 3/4 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: pstrąg w cayenne,imbirze,kardamonie,cebuli i ...

opłukane i obsypane mąką wymieszaną z solą czosnkową na gorącym oleju usmażyć na złocisto filety

na czystej patelni z nowym olejem zeszklić cebulę pokrojoną w kostkę i dodać resztę przypraw

włożyć filety - podlać 3/4 szklanki wody i bez przykrycia dusić z 10 minut

pstrą o wyjątkowym smaku z nutą ostrości cayenne.......SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aannkaa82 09.09.2013 21:29
Chętnie sksztowałabym takiego pstrąga bo w takiej wersji jeszcze nie próbowałam.
IwonaKa 16.04.2013 14:20
taki świezy pstrąg to palce lizać,z tymi przyprawami musi smakowac wybornie
Katarzyna34 02.04.2013 09:38
prezentuje się bardzo apetycznie
w mojej kuchni 02.04.2013 09:24
@ Henia...tak pocięte filety na dzwonkowe porcje z pstrąga...
Pyszota 02.04.2013 08:45
bardzo aromatyczny przepis
Mira85 02.04.2013 08:43
Fajny pomysl na tego pstraga
adelajda 02.04.2013 08:08
tak jeszcze nie próbowałam pstrąga !
Henryka2 02.04.2013 01:14
Ciekawy przepis.Piszesz o dzwonkach i filetach.Rozumiem,że mają to być filety z pstrąga?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak