Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg tęczowy z piekarnika z zapiekanymi ziemniaczkami

3.0
(14)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki 1/2 kg
Zioła prowansalskie suszone Prymat
pstrąg patroszony 2 szt
cytryna 1 szt
Pieprz cytrynowy mielony Prymat
sól do smaku
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg tęczowy z piekarnika z zapiekanymi ziemniaczkami

Kroki postępowania

1
Ziemniaki obrać i gotować w osolonej wodzie około 10 minut od momentu wrzenia. Następnie pokroić je na ćwiartki, ułożyć na blaszce, posypać obficie ziołami prowansalskimi i skropić oliwą.
Krok 1 - Pstrąg tęczowy z piekarnika z zapiekanymi ziemniaczkami  foto
2
Ryby dokładnie umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym.
Krok 2 - Pstrąg tęczowy z piekarnika z zapiekanymi ziemniaczkami  foto
3
Natrzeć je na zewnątrz oraz w środku solą i pieprzem cytrynowym. Ułożyć na folii, obłożyć plastrami cytryny, kilka plasterków włożyć do środka ryby.
Krok 3 - Pstrąg tęczowy z piekarnika z zapiekanymi ziemniaczkami  foto
4
Zawinąć pstrągi w folię, ułożyć w naczyniu żaroodpornym i razem z ziemniakami wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni. Piec około 20-25 minut.
Smacznego :)
Krok 4 - Pstrąg tęczowy z piekarnika z zapiekanymi ziemniaczkami  foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 05.08.2016 19:16
Pyszna ryba
adelajda 20.02.2016 19:13
Dobra rybka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak