Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg tęczowy z piekarnika w marynacie rozmarynowej

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pstrąg patroszony 2 szt
oliwa 4 łyżki
cytryna 1 szt
Rozmaryn suszony Prymat 1 łyżka
Pieprz czarny Prymat w młynku
sól
Pieprz cytrynowy mielony Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg tęczowy z piekarnika w marynacie rozmarynowej

Kroki postępowania

1
Ryby dokładnie umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym.
Krok 1 - Pstrąg tęczowy z piekarnika w marynacie rozmarynowej foto
2
Do oliwy z oliwek wycisnąć sok z połówki cytryny, dodać rozmaryn i pieprz cytrynowy. Wymieszać.
Krok 2 - Pstrąg tęczowy z piekarnika w marynacie rozmarynowej foto
3
Natrzeć ryby marynatą (także w środku). Oprószyć niewielką ilością soli oraz świeżo zmielonego pieprzu. Przykryć i ostawić na całą noc do lodówki.
Krok 3 - Pstrąg tęczowy z piekarnika w marynacie rozmarynowej foto
4
Nagrzać piekarnik do temperatury 180 stopni. Wstawić ryby i piec około 25-30 minut. Przed podaniem skropić sokiem z pozostałej połówki cytryny.
Smacznego :)
Krok 4 - Pstrąg tęczowy z piekarnika w marynacie rozmarynowej foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Franciszek 18.04.2016 09:34
Pyszna rybka
Krzysztof15 18.04.2016 06:16
smaczna rybka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak