Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg tęczowy w porach

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pstrąg łososiowy 2 kawałki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
Pieprz cytrynowy mielony Prymat do smaku
por (biała część) 1 szt
seler korzeniowy 1/3 szt
masło 1 łyżka
siemię lniane 1 łyżeczka (ziarna)
słonecznik łuskany 1 łyżka
sezam 1 łyżeczka
oliwa do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg tęczowy w porach

Kroki postępowania

1
Filet ryby oprószyć solą i pieprzem.
Krok 1 - Pstrąg tęczowy w porach foto
2
Pora pokroić w plasterki, a seler zetrzeć na tarce do jarzyn
Krok 2 - Pstrąg tęczowy w porach foto
3
Rybę usmażyć na oliwie, przełożyć na talerze.

Krok 3 - Pstrąg tęczowy w porach foto
4
Warzywa razem podsmażyć na maśle do miękkości, doprawić do smaku, a następnie wymieszać z ziarnami.

Krok 4 - Pstrąg tęczowy w porach foto
5
Na rybę wyłożyć mieszankę z pora, selera i ziaren.
Krok 5 - Pstrąg tęczowy w porach foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aniagdz 22.10.2015 07:47
dobry pomysł na zdrowy obiadek :)
gusia1000 20.10.2015 23:12
Fajne jedzenie.
ilka01 18.10.2015 12:43
pychota :)
mirosława4 17.10.2015 22:22
robiłam bardzo podobnie był pyszny polecam :)
Wiktoria29 17.10.2015 19:48
ryby w porach jeszcze nie robiłam ciekawe jak smakuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak