Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg tęczowy w papilotach z warzywami i serem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pstrągi tęczowe po ok. 30-50 dkg każdy albo jeden duży 3 fitel
ser camembert 1 szt
marchew 2 szt
seler korzeniowy 1/3 szt
lubczyk świeży do smaku
fasolka szparagowa 8 dag
oregano do smaku
sól do smaku
Pieprz kolorowy Prymat w młynku do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg tęczowy w papilotach z warzywami i serem

Kroki postępowania

1
Filet oprószyć solą morską, oregano i pieprzem do smaku.
Krok 1 - Pstrąg tęczowy w papilotach z warzywami i serem foto
2
Marchew i seler obrać i pokroić w słupki, ugotować wraz z fasolką w osolonej wodzie.
Krok 2 - Pstrąg tęczowy w papilotach z warzywami i serem foto
3
Na papier do pieczenia wyłożyć część warzyw i pokrojony w kostkę ser.
Krok 3 - Pstrąg tęczowy w papilotach z warzywami i serem foto
4
Położyć kawałki ryby i gałązkę lubczyku.
Krok 4 - Pstrąg tęczowy w papilotach z warzywami i serem foto
5
Zawinąć w papiloty.
Krok 5 - Pstrąg tęczowy w papilotach z warzywami i serem foto
6
Piec około 25 minut w temp. 200 stopni.
Krok 6 - Pstrąg tęczowy w papilotach z warzywami i serem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ilka01 16.03.2015 12:31
wygląda bardzo apetycznie :)
gosia561 16.03.2015 11:45
doskonale wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak