Pstrąg tęczowy w papilotach z warzywami i serem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pstrągi tęczowe po ok. 30-50 dkg każdy albo jeden duży

    3 fitel
  • ser camembert

    1 szt
  • marchew

    2 szt
  • seler korzeniowy

    1/3 szt
  • lubczyk świeży

    do smaku
  • fasolka szparagowa

    8 dag
  • oregano

    do smaku
  • sól do smaku

  • Pieprz kolorowy- MŁYNEK

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Pstrąg tęczowy w papilotach z warzywami i serem foto
Filet oprószyć solą morską, oregano i pieprzem do smaku.
Krok 2 - Pstrąg tęczowy w papilotach z warzywami i serem foto
Marchew i seler obrać i pokroić w słupki, ugotować wraz z fasolką w osolonej wodzie.
Krok 3 - Pstrąg tęczowy w papilotach z warzywami i serem foto
Na papier do pieczenia wyłożyć część warzyw i pokrojony w kostkę ser.
Krok 4 - Pstrąg tęczowy w papilotach z warzywami i serem foto
Położyć kawałki ryby i gałązkę lubczyku.
Krok 5 - Pstrąg tęczowy w papilotach z warzywami i serem foto
Zawinąć w papiloty.
Krok 6 - Pstrąg tęczowy w papilotach z warzywami i serem foto
Piec około 25 minut w temp. 200 stopni.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ilka01 16.03.2015 12:31
wygląda bardzo apetycznie :)
gosia561 16.03.2015 11:45
doskonale wygląda

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat