Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PSTRĄG TĘCZOWY W GALARECIE

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filety z pstrąga 1 kg
włoszczyzna 1 pęczek
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 op
jajko ugotowane na twardo 1 szt
groszek konserwowy
kukurydza konserwowa
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
mąka pszenna
masło do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: PSTRĄG TĘCZOWY W GALARECIE

Kroki postępowania

1
filety oskrobać z łusek i wymyć
Krok 1 - PSTRĄG TĘCZOWY W GALARECIE foto
2
oczyszczoną rybę doprawić solą i pieprzem, pokroić w paski
Krok 2 - PSTRĄG TĘCZOWY W GALARECIE foto
3
następnie obtoczyć w mące i usmażyć na maśle. włoszczyznę ugotować , wyjąć warzywa i w tym wywarze rozrobić żelatyną zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Usmażone ryby ułożyć na półmisku udekorować wg własnego uznania. Ja wykorzystałam marchewkę, jajko, kukurydzę , groszek i zielona pietruszkę. Wszystko zalewam wywarem z żelatyną
Krok 3 - PSTRĄG TĘCZOWY W GALARECIE foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

foczka-ks 30.12.2015 08:18
nie jadłam w takiej postaci
W poszukiwaniu inspiracji 29.12.2015 13:28
Wygląda obłędnie, chętnie bym skosztowała tak przygotowanej ryby.
kloruś 29.12.2015 12:12
chętnie bym skosztowała!
Anna169Hosz 29.12.2015 11:33
Moje smaki:)
bertpvd 29.12.2015 09:30
fajny przepis
mysza620 29.12.2015 09:11
tak samo robię łososia, szczególny smak daje ryba smażona na masełku, a nie tradycyjnie gotowana
Maridka19 29.12.2015 08:09
Ciekawy pomysł
SzczyptaChili 29.12.2015 08:06
W galarecie pstrąga nie probowalam , musi byc pyszny
gosia1988 29.12.2015 07:04
smacznie podano :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak