Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg tęczowy pieczony z masłem, koperkiem i cytryną

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ryba

pstrąg patroszony (tęczowy) 2 sztuki
sól do oprószenia
Pieprz czarny mielony Prymat do oprószenia

Farsz

masło 2 łyżki
cebula biała 1 mała sztuka
koperek świeży 2 gałązki
cytryna 2 plasterki

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg tęczowy pieczony z masłem, koperkiem i cytryną

Wieczorem dnia poprzedzającego pieczenie ryby czyścimy z łusek, oprószamy zarówno z zewnątrz, jak i wewnątrz solą oraz pieprzem i odstawiamy do lodówki.

Następnego dnia masło mieszamy z drobno pokrojoną cebulą i posiekanym koperkiem.

Tak przygotowanym farszem nadziewamy ryby i wkładamy do środka po dwa półplasterki cytryny. Ryby zawijamy w folię aluminiową i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni.

Pieczemy 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 03.02.2017 00:46
same pyszności
Łukasz15 02.02.2017 22:35
Uwielbiam pstrąga

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak