Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg tęczowy łososiowy - smażony

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filety z pstrąga 2 szt
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat wg uznania
sos worcestershire 2-3 łyżki
mąka pszenna 2-3 łyżki
olej do smażenia
masło do smażenia

Porada

W przpisie chodzi o filety z pstrąga teczowego łososiowego.

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg tęczowy łososiowy - smażony

Rybę umyć i osuszyć, posypać przyprawą do ryb i skropić sosem worcesterschire.
Oprószyć maką. Na patelni rozgrzać olej z masłem. Na rozgrzany tłuszcz włożyć rybę. Smażyć kilka minut z kazdej strony.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak