Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PSTRĄG SMAŻONY W PORACH

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pstrąg patroszony 1 szt
por 2 szt
cebula 1 szt
czosnek ząbki 2 szt
masło 50 g
mąka pszenna 1 łyzka
sól 1 szczypta
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: PSTRĄG SMAŻONY W PORACH

Oczyszonego pstrąga nacieramy w środku odrobiną masła i dodajemy posiekany czosnek.

Posypujemy sola i pieprzem.

Z zewnątrz również oprószamy solą, a następnie obtaczamy w mące.

Wkładamy na dużą patelnię z rozgrzanym masłem.

Dodajemy pokrojone w krążki pory ,posiekaną cebulę i jeszcze raz opruszczamy solą.

Wszystko razem smażymy na wolnym ogniu do momentu aż rybka będzie gotowa a warzywa zrumienione.

( w międzyczasie oczywiście delikatnie obracamy ).

Podajemy z pieczonymi ziemniaczkami!

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Christopher 22.11.2014 21:56
Bardzo smaczna rybka.
RenataZ-et 22.11.2014 20:15
świetny pomysł na smaczną rybkę :)
jasiek 22.11.2014 19:51
super danko
aginaa 22.11.2014 18:11
pyszna rybka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak