Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pstrąg smazony w delikatnej panierce

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pstrąg porcjowany 2 sztuki
sól do smaku
pieprz do smaku
mąka do posypania
olej do smażenia
cytryna 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: pstrąg smazony w delikatnej panierce

Rybę myjemy, przyprawaimy i obficie skrapiamy sokiem z cytryny. zawijamy w folię aluminiowa i odstawiamy do lodówki na godzine. nastepnie opruszamy maka i smazymy na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak