Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg smażony na masełku

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pstrąg
sól
pieprz
masło 2 łyżki
cytrynka
jajko
Bułka tarta klasyczna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg smażony na masełku

Kroki postępowania

1
Rybę myjemy i osuszamy. Następnie ucinamy ogon i łeb.
Krok 1 - Pstrąg smażony na masełku foto
2
Cytrynę przecinamy na połówki i skrapiamy wyciśniętym sokiem rybkę. Nacieramy solą i pieprzem z dwóch stron. Na patelnie dajemy masło i roztapiamy.
Krok 2 - Pstrąg smażony na masełku foto
3
W tym czasie roztrzepujemy jajko i moczymy w nim przygotowaną rybę a następnie w bułce tartej.
Krok 3 - Pstrąg smażony na masełku foto
4
Dajemy na roztopione masło i smażymy z dwóch stron na brązowo.
Krok 4 - Pstrąg smażony na masełku foto
5
Smacznego
Krok 5 - Pstrąg smażony na masełku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 27.10.2013 18:00
wyśmienite danie
aginaa 16.10.2013 08:29
lubie taka rybke
Wacław 15.10.2013 10:14
wyśmienita rybka !
Marta11 11.10.2013 17:16
pyszna ryba
Papryczka 11.10.2013 16:00
dobra rybka
6zer
6zer 11.10.2013 14:39
uwielbiam ryby, cos dla mnie
kasiaw 11.10.2013 13:50
pyszna rybka palce lizać
nutellla 11.10.2013 13:10
fajna pstrąg

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak