Pstrąg smażony

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pstrąg patroszony

    1 szt
  • mąka pszenna

    100 g
  • natka pietruszki

    5 gałązek
  • masło

    1 łyżka
  • sól i pieprz

    do smaku
  • olej do smażenia

    0,5 szkl
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Oczyszczonego pstrąga solimy, pieprzymy i obtaczamy w mące lekko dociskając. Do środka wkładamy pietruszkę i masło. Smażymy na rozgrzanym oleju, z dwóch stron, na złoty kolor.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Motorek 30.12.2016 16:30
smaczna rybka
Krzysztof15 28.12.2016 18:56
bardzo lubię

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat