Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg smażony

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pstrąg patroszony 1 szt
mąka pszenna 100 g
natka pietruszki 5 gałązek
masło 1 łyżka
sól i pieprz do smaku
olej do smażenia 0,5 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg smażony

Oczyszczonego pstrąga solimy, pieprzymy i obtaczamy w mące lekko dociskając. Do środka wkładamy pietruszkę i masło. Smażymy na rozgrzanym oleju, z dwóch stron, na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 30.12.2016 16:30
smaczna rybka
Krzysztof15 28.12.2016 18:56
bardzo lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak