Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg smażony

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pstrągi świeże 3 kazdy po 300 g
oliwa 2 łyżki
sok z cytryny
sól
mąka
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg smażony

Pstrągi skropić oliwą i sokiem z cytryny. Odstawić.
W tym czasie przygotować ziemniaki na frytki i sałatkę. Kliknij tu

Wstawić frytki do smażenia.
W głębokiej patelni (wook) rozgrzać tłuszcz średnio głęboki, ryby posypać solą i mąką.
Ułożyć w tłuszczu i smażyć z każdej strony ok 5-7 min. Uważając by ryby się nie przypaliły.
Delikatnie wyjąć i ułożyć na półmisku. skropić sokiem z cytryny, udekorować cytryną i natką pietruszki, podać z frytkami i sałatką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mysiunia 10.02.2013 11:24
Coś co lubię najbardziej! :) Kilka prostych składników, zdrowa rybka i prawdziwie wykwintna kolacja gotowa! :)
Mysiunia 10.02.2013 11:24
Coś co lubię najbardziej! :) Kilka prostych składników, zdrowa rybka i prawdziwie wykwintna kolacja gotowa! :)
aisoglam 09.02.2013 22:27
Pyszna uczta :)
Krakowianka 09.02.2013 22:06
pyszna rybka!!
Magula 09.02.2013 21:30
pyszne uwielbiam takie rybki
adelajda 09.02.2013 21:14
ładne i smaczne co chcieć więcej super !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak