Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg (Sauté )

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pstrąg patroszony 1 kg
tłuszcz 8 dag
cytryna 1 szt
mąka 3 dag
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg (Sauté )

Wykonanie:
Rybę sprawić, opłukać, posolić oprószyć mąką. Następnie smażyć powoli na rozgrzanym tłuszczu, po czym wstawić do nagrzanego piekarnika na 15 minut. Podawać z sokiem z cytryny.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Michał2 25.01.2015 20:48
smaczna rybka;)
Bernadeta1 25.01.2015 15:39
bardzo lubię taką rybkę
marcia7 25.01.2015 13:32
doskonała ryba

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak