pstrąg pysznie przygotowany

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pstrąg bez głowy i wnętrzności

    4
  • ząbki czosnku

    3
  • papryczki chili

    3
  • sól

  • mąka

  • zielona pietruszka

  • sok z cytryny

  • oliwa

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Na patelnie wlewamy oliwę z oliwek.wrzucamy czosnek i papryczki i obsmażamy.Na tej samej patelni smażymy pstrągi i na koniec skrapiamy je sokiem z cytryny i posypujemy zielona natką dla złagodzenia ostrości.Podajemy z wytrawnym białym winem

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat