Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg po meksykańsku

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Lista składników

pstrąg świeży łososiowy 500 g

Marynata

Czosnek suszony Prymat 0,5 łyżeczki
Pieprz biały mielony Prymat 0,5 łyżeczki
oregano 0,5 łyżeczki
tymianek 0,5 łyżeczki
Papryka ostra mielona Prymat 0,5 łyżeczki
skórka z limonki
limonka sok z połowy
olej 2 łyżki

Dodatkowo

ryż 100 g
fasola czerwona z puszki 50 g

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg po meksykańsku

Rybę dokładnie oczyszczamy i układamy na blaszce. W miseczce mieszamy wszystkie składniki na marynatę. Smarujemy pstrąga i odstawiamy do lodówki na jakąś godzinę. Po tym czasie przykrywamy folią aluminiową i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200*C przez 30 minut. Warzywa podsmażamy na patelni do miękkości. Ryż gotujemy w delikatnie osolonej wodzie. Łączymy z czerwoną fasolą. Wszystko układamy na talerzu. Możemy udekorować świeżą bazylią.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pietruszka 18.05.2015 11:29
wygląda przepysznie
VioletoweKucharzenie 18.05.2015 11:01
Znakomita ryba w połączeniu z pikantną marynatą z limonką, bukiet warzyw i ryż z czerwoną fasolą sprawiają, że danie jest naprawdę idealne. Dobra marynata to podstawa wszystkiego.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak