Pstrąg pieczony z masłem czosnkowym i tymiankiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pstrąg świeży

    1
  • masło

    3 łyżki
  • tymianek

    1 łyżka
  • sok z cytryny

  • ząbki czosnku

    3
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    do smaku
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pstrąga, umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Oprószyć wewnątrz solą i pieprzem. Masło wymieszać z tymiankiem, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Włożyć do środka pstrąga. Skropić cytryną. Rybę zawinąć w folię aluminiową. Wstawić do piekarnika nastawionego do 180stopni C na 25minut. Ja podałam z pieczonymi ziemniakami i surówką z kapusty pekińskiej, pomidorów suszonych, sera feta i koperku suszonego.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Barbara777 24.03.2015 09:55
smaczna rybka
olkaaa 24.03.2015 07:20
lubię pstrąga
Adam/ZUB3R 23.03.2015 23:21
wygląda smacznie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat