Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg pieczony z masłem czosnkowym i tymiankiem

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pstrąg świeży 1
masło 3 łyżki
tymianek 1 łyżka
sok z cytryny
ząbki czosnku 3
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg pieczony z masłem czosnkowym i tymiankiem

Pstrąga, umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Oprószyć wewnątrz solą i pieprzem. Masło wymieszać z tymiankiem, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Włożyć do środka pstrąga. Skropić cytryną. Rybę zawinąć w folię aluminiową. Wstawić do piekarnika nastawionego do 180stopni C na 25minut. Ja podałam z pieczonymi ziemniakami i surówką z kapusty pekińskiej, pomidorów suszonych, sera feta i koperku suszonego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Barbara777 24.03.2015 09:55
smaczna rybka
olkaaa 24.03.2015 07:20
lubię pstrąga
Adam/ZUB3R 23.03.2015 23:21
wygląda smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak