Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg pieczony z masłem

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pstrąg 4
masło 4 łyżki
Koperek suszony Prymat
sól
pieprz
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg pieczony z masłem

Rybki oczyszczam, opłukuję i odcinam głowy (można zostawić) Ryby wśrodku oraz na zewnatrz obsypuję solą oraz pieprzem. Do środka każdej ryby wkładam ok 1 łyżkę masła i posypuję sporą szczyptą koperku. Folię rozwijam, spryskuje oliwą z oliwek lub roztopionym masłem. Zawijam każdą rybę osobno folią, ale pozostawiając odrobinę miejsca w środku (nie dociskam). Piekę w 180C przez około 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 26.02.2016 14:03
bardzo lubię pstrąga
jasiek 24.04.2014 20:46
doskonała ryba
Megg 19.09.2013 18:45
smaczna rybka
Łukasz15 19.09.2013 17:50
Uwielbiam pstrąga
Krzysztof15 19.09.2013 17:39
palce lizac
19.09.2013 16:43
Smażąc rybę NIGDY nie obcinaj glowy.bo w trakcie smażenia właśnie z głowy (mózgu) wytapia się smak - to porada starego zawodowego rybaka p. Gawlika z Rybackiej Stacji Doświadczalnej w Mydlnikach k Krakowa. Ale skrzela i woreczek żólciowy muszą być zręcznie usunięte!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak