Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg pieczony z koperkiem i cytryną

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pstrągi 2 sztuki
cytryna 1 sztuka
koperek 0,5 pęczka
masło 100 gram
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat
sól i pieprz

Porada

Pstrąg upieczony w taki sposób jest bardzo smaczny i aromatyczny, w przeciwieństwie do smażonego nie zawiera tłuszczu więc mamy dietetyczne danie, często przyrządzam go na piątkowy obiad.

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg pieczony z koperkiem i cytryną

Oczyszczone pstrągi dokładnie myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym, wierzch lekko nacinamy. Środek ryby oprószamy solą, pieprzem oraz przyprawą do ryb . Do środka wkładamy po 50 gram masła oraz gałązki kopru. Cytrynę sparzamy, kroimy w plasterki, wkładamy do środka. Pstrągi przekładamy do naczynia żaroodpornego, wierzch posypujemy przyprawą do ryb, układamy gałązki kopru oraz plasterki cytryny. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy przez 30 minut w temperaturze 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Konczi 11.01.2017 09:48
pyszna rybka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak