Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg pieczony z kaparami pod pieprzową skorupką

3.0
(12)
Czas
Czas: 45 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pstrąg patroszony 1 sztuka
kapary całe Smak 1/2 słoika
sos sojowy do smaku
masło 4 łyżki
sok jabłkowy 1/2 szklanki
Pieprz cytrynowy mielony Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg pieczony z kaparami pod pieprzową skorupką

Rybę umyj i oczyść. Środek polej sosem sojowym. Wierzch posyp dość grubą warstwą pieprzu cytrynowego. Odstaw do lodówki na około 2 godziny.

Rozgrzej piekarnik do 180 stopni (termoobieg)

Do naczynia żaroodpornego poukładaj płatki masła, wlej sok jabłkowy, a następnie ułóż rybę. Do jej środka włóż kapary.

Rybę piecz przez około 15 minut. Po tym czasie zalej jej wierzch sokiem, w którym leży i piecz przez kolejne 10-15 minut.

Rybę podawaj ułożoną na płatku nori z ulubionymi dodatkami (pieczywo, grzanki, pieczone ziemniaczki, kluseczki ziemniaczane, ryż). Smacznego!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

stokrotka 26.11.2012 20:08
musi być rewelacja
Mysiunia 23.11.2012 16:44
ojj to coś dla mnie :) super!
Beata61 23.11.2012 10:12
ten sok jabłkowy mnie zaciekawił...
Gotuj z Misiem 23.11.2012 09:26
trzeba będzie spróbować
Joanna46 23.11.2012 08:27
Takiego jeszcze nie jadłam.
ziutula
ziutula 23.11.2012 00:10
rybka pychota

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak