Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg pieczony z cytryną, czosnkiem i natką pietruszki

5.0
(40)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pstrąg patroszony 2 małe szt.
cytryna 1 szt.
czosnek 2 ząbki
natka pietruszki 1/2 pęczka
olej
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg pieczony z cytryną, czosnkiem i natką pietruszki

Wypatroszone pstrągi myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym.
Rybę z zewnątrz i od środka posypujemy solą, świeżo mielonym pieprzem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
Natkę pietruszki siekamy i wkładamy do środka ryby i posypujemy z wierzchu.
Cytrynę szorujemy i sparzamy wrzątkiem, kroimy w cienkie plasterki.
Plasterki cytryny wkładamy do środka ryby i układamy na rybie.
Pstrągi skrapiamy olejem.
Pieczemy przez ok. 15-20 minut w temperaturze 190-200°C z termoobiegiem.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mufinka79 29.12.2013 18:25
Dziękuję bardzo :)
Mniam 29.12.2013 15:12
Świetny pstrąg, lubię tą rybkę.
marcia7 28.12.2013 19:25
doskonale przyprawiona rybka
Andrzej8 28.12.2013 19:22
bardzo lubię pstrąga ten tez musiał być pyszny
elka72 28.12.2013 19:03
Smaczna rybka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak