Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg pieczony w szalotkach

5.0
(13)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.
Prosty przepis na smaczną, pieczoną rybę.

Składniki:

filet z pstrąga 1 kilogram
szalotka 3 sztuki
sos sojowy 50 mililitrów
olej sezamowy 3 łyżki
sos sojowy jasny 2 łyżki
natka pietruszki 1 pęczek

Porada

W przepisie użyliśmy 50 ml cytrusowego sosu sojowego.

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg pieczony w szalotkach

Filety dzielimy na mniejsze kawałki, usuwamy ości.
Sosy, olej, pokrojone na talarki szalotki, posiekaną natkę mieszamy, doprawiamy pieprzem. Przelewamy do większego naczynia, układamy filety, skórą do góry. Marynujemy przez noc.

Następnie każdy filet układamy na większych kawałkach folii aluminiowej, na każdy układamy szalotki i natkę, polewamy sosem. Z folii robimy koperty, przekładamy do piekarnika rozgrzanego do 180°C i pieczemy około 30 min.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena Matuszczyk 19.11.2018 10:59
Fajny przepis na pstrąga.;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak