Pstrąg pieczony w szalotkach

Pstrąg pieczony w szalotkach

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Prosty przepis na smaczną, pieczoną rybę.
  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z pstrąga

    1 kilogram
  • szalotka

    3 sztuki
  • sos sojowy

    50 mililitrów
  • olej sezamowy

    3 łyżki
  • sos sojowy jasny

    2 łyżki
  • natka pietruszki

    1 pęczek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filety dzielimy na mniejsze kawałki, usuwamy ości.
Sosy, olej, pokrojone na talarki szalotki, posiekaną natkę mieszamy, doprawiamy pieprzem. Przelewamy do większego naczynia, układamy filety, skórą do góry. Marynujemy przez noc.

Następnie każdy filet układamy na większych kawałkach folii aluminiowej, na każdy układamy szalotki i natkę, polewamy sosem. Z folii robimy koperty, przekładamy do piekarnika rozgrzanego do 180°C i pieczemy około 30 min.

R'n'G Kitchen
W przepisie użyliśmy 50 ml cytrusowego sosu sojowego.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Bożena Matuszczyk

19.11.2018 10:59
Fajny przepis na pstrąga.;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat