Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg pieczony w piekarniku

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pstrąg świeży 2-3 szt
masło 50 g
natka pietruszki 1 pęczek
ząbek czosnku 4 szt
sok z cytryny 1 szt
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyżeczka
olej rzepakowy 3 łyżki
Sól czosnkowa jodowana Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg pieczony w piekarniku

Kroki postępowania

1
Pstrągi umyć i osuszyć ,masło wymieszać z czosnkiem .Ryby natrzeć solą , skropić sokiem z cytryny, olejem . Odłożyć do lodówki na 1 godzinę , wyjąć po tym czasie , dodać do środka ryby masło z czosnkiem i natkę pietruszki pokrojoną , owinąć folią aluminiową .
Krok 1 - Pstrąg  pieczony w piekarniku foto
2
Wstawić do piekarnika , piec w 180 stopniach przez 20 minut. Pod koniec pieczenia odwinąć folię i ryba przypiecze się ładnie z wierzchu .
Krok 2 - Pstrąg  pieczony w piekarniku foto
3
Podawać z ziemniakami i sałatką do drugiego dania lub z chlebem .
Po wierzchu jeszcze skropić sokiem z cytryny .
Krok 3 - Pstrąg  pieczony w piekarniku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata92 09.11.2016 11:09
Chętnie spróbuję :)
pestka 09.11.2016 08:19
lubię taką rybę
kucharz11 09.11.2016 06:21
pyszne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak