Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pstrąg pieczony w folii nadziewany serem feta

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pstrąg świeży 4 szt
ser feta 1 opakowanie
koperek świeży 1 pęczek
czosnek (POLSKI) 1 główka
cytryna 1 sztuka
sól do smaku
masło do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: pstrąg pieczony w folii nadziewany serem feta

sposób wykonania:

Pstrągi umyć, osuszyć, skropić sokiem z cytryny, posolić na zewnątrz i w środku, natrzeć świeżym czosnkiem i odstawić do lodówki najlepiej na całą noc.
Ser feta podusić, dodać czosnek i 2 łyżeczki posiekanego świeżego koperku.
Do miękkiego masła dodać posiekany koperek i czosnek. Dobrze wymieszać, doprawić.

Do środka każdej ryby włożyć wcześniej przygotowany farsz feta.

Pstrągi spiąć wykałaczkami. Pstrągi przełożyć na folię posmarowaną olejem. Ja położyłam paper do pieczenia.

Na wierzchu każdego pstrąga położyć kawałki czosnku i masła. Folię zawinąć.

Piekarnik nagrzać do temperatury 200 stopni Celcjusza. Rybę wstawić do piekarnika na około 20 minut.

Następnie odwinąć folię i piec jeszcze przez 20 minut. Po upieczeniu zdjąć z folii.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mysiunia 04.01.2013 13:35
świetny pomysł na pstrąga! Następnym razem skorzystam z Twojej propozycji :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak