Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg pieczony w folii

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pstrąg 300 g
masło
koperek
sok z cytryny
sól
Pieprz czarny mielony Prymat

Porada

Najlepiej podawać z ziemniakami z wody i lekką sałatką.

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg pieczony w folii

1.Do jamy brzusznej oczyszczonego i umytego pstrąga włożyć masło i gałązki koperku. Skropić sokiem z cytryny i doprawić do smaku .
2.Następnie zawinąć w folie aluminiową i piec w temperaturze 200 stopni około 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak