Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg pieczony w folii

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pstrąg patroszony 2 sztuki
Gałązki tymianku 2 sztuki
cytryna 1 sztuka
limonka 1 sztuka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
sok z cytryny 2 łyżki
oliwa 2 łyżki
masło 2 łyżeczki
rukola 2 garść
migdały w płatkach 20 g

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg pieczony w folii

Piekarnik nagrzać do 200 st C.
Rybę natrzeć sokiem z cytryny (lub limonki) wymieszanym z oliwą, solą i pieprzem.
Do środka ryby włożyć cieniutko pokrojone plastry cytryny, kilka gałązek tymianku. Na wierzchu posmarować rybę masłem.
Zawinąć w folię i zapiekać przez ok 20-30 min w zależności od wielkości ryby.
Serwować z plastrami limonki, cytryny, posypaną płatkami migdałów z ulubionym ziołowym dressingiem, z frytkami lub pieczonymi ziemniakami, na liściach sałaty lub świeżej rukoli wg upodobań.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchareczka2 21.01.2013 12:37
znakomity

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak